Auto: C4
Skąd: Polska Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Sty 2007 Posty: 102
Wysłany: Pon Paź 29, 2007 11:53
miałem podobny problem w poprzedniej 100-tce. Okazało się że mam zimne luty na silniku krokowym w zegarach....
Jeżeli prędkoścomierz działa to prawdopodobnie masz to samo.
dzieki za rade, ale moj brachol elektryk sprawdzal, mialem suche luty, poprawil i nic jak go ostatnio rozbieralem to psiuknąłem troche wd40 i jakby coraz częściej działało, ale dzieki za zainteresowanie
_________________ pranie tapicerki samochodowej
info na pw
A miał ktoś kłopot z samym zegarkiem elektronicznym w b4?? Bo mi jakos ostatnio przestał wyswietlac cyferki:/ A podswietlenie działa i bezpieczniki tez sprawdziłem wiec juz sam nie wiem.
Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 18:30
Ja troche z innej beczki ale związane z zegarami. Wkurza mnie moje podświetlenie zegarów nie świecą na czerwono tylko na pomarańczowo.
Czy mozna zamontowac w miejsce zarówek diody czy trzeba bardziej kombinować. ?
Niechcialbym rozbierać dechy na darmo zeby sie dowiedzieć ze jest tam jakaś przesłona w kolorze czerwonym lub pomaranczowym a zarówki są białe.
Auto: Audi B4 TornadoRot
Skąd: Czechów Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 129
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 20:33
mi osobiscie nie podoba sie niebieskie podswietlenie. czerwone jest the best!!! a co do zarówek diodowych pod zegary - to odradzam!!!! dioda ma swiatlo skupione (zarowka swieci bardziej rozpraszajacym swiatlem) przy zastosowaniu diody efekt nie bedzie dobry
lepiej zastosowac dobra zarowke, w twoim wypadku niebieska jak sie nie myle