FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wydech...
Autor Wiadomość
Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 22:24   Wydech...

Mam w tej chwili przelotowy wydech + koncowy basowy tłumik Vega...mysle nad zalorzeniem strumienicy i wywaleniu koncowego tlumika...co z mocą, bardzo spadnie? I jak z dzwiekiem(bardzo glosno?) probowal ktos kiedys czegos takiego?

i nie smiejscie sie to jest powazna sprawa :mrgreen: :haha:

ete 
drifter

Auto: Audi 80 GT 5S, Audi A4
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 22:56   

wiem ze jak sie wyjmie srodkowy i wybebeszy koncowy to strzela z rury :D ale z tego co pamietam to nie bylo az tak głosno :mrgreen:
Audi 80 Coupe 5S 1981 r. 1.9
Audi 90 B2 quattro 2.2 KV - sprzedane
VW Polo GT 1992 - sprzedane
Audi 80 B4 2.0 sedan - w rodzinie

Ministrant 
prawdziwy tuner

Auto: Destrukcja
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 23:15   

Moc może spaść, a co do głośności to jest to pojęcie względne :D

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Wto Paź 25, 2005 23:57   

Rysiu a jaka masz średnice tego wydechu?jak taka co widziałem ostatnio u Ciebie to wybacz ale to Ci zamula samochód 8) zwieksz srednice wydechu wsadz struminice ale nie wyrzucaj ostatniego tłumika bo niewytrzymasz, bedzie tak glosno...takie moje zdanie 8)

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 00:01   

mam 30mm.... tragedia :/

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Auto: audi cabs 2.6 V6
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 00:27   

Wsadz strumienice a ma filtr stożkowy :D ? Strumienice ludzie naogół instalują w miejsce środkowego tłumika albo 75 cm od kolektora,t o taka mała rada ;) A i nie wywalaj ostatniego tłumika bo nie wysiedzisz :D

bodek 
Dyrektor

Auto: maty
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 00:35   

Strumienica to przede wszystkim zweżka. I jak każda zwezka tnie osiagi na wysokich obrotach. Chyba że jest superfantastycznie dobrana do silnika i charakterystyki wydechu oraz umieszona dokładnie na odp długości rezonansowej (jak w większości wypadków) głównie szkodzi.

bart#155 
technical monster
hmmmm

Auto: zielone
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 08:33   

zamiast 30mm wsadz 40-45mm a nad strumienica bym sie nieźle zastanowił słyszałem wiele opini ale wydaje mi się że nic nie daje.Jak wywalisz ostatni tłumik to moze warcećććććććććććććććććććć wiec lepiej nie rób tego

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 09:54   

dobra kupie 45mm rure a kto ma spararke.....? :mrgreen:

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 10:14   

Jest ryzyko jeśli strumienice wsadzisz w dobry miejscu to usyskasz przysrost mocy ok 8-9km , bo nie zakładam że masz powyżej 150km gdzie przysrost jest ok 12-15% to samo jest z momentem obrotwoy że lepiej będzie szedł na wysokich obrotach , a rureczki 45mm dobre odprowadzanie więc looZZ a spararki nie mam ;)

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 12:51   

wysek^^ napisał/a:
Jest ryzyko jeśli strumienice wsadzisz w dobry miejscu to usyskasz przysrost mocy ok 8-9km , bo nie zakładam że masz powyżej 150km gdzie przysrost jest ok 12-15% to samo jest z momentem obrotwoy że lepiej będzie szedł na wysokich obrotach , a rureczki 45mm dobre odprowadzanie więc looZZ a spararki nie mam ;)

Przeparszam ale chciałem powiedziec.. :haha: 8-9KM :haha:

Rysiu temat o strumienicach BYŁ poszukaj dobrze, poczytaj ..
Stożek zamontuj umiejetnie, żeby nie było przy okazji załamań powietrza hamujacych dolocik i zarazem poboru cieplejszego z silnika.. Jak to ma w 90% auta streetracerów:-)
srednica wydechu też powinna byc dobrana do parametrów auta.. :D
Zapomnijcie o strumieniacach.. Je naprawde trzeba dobrze dobrac i zamontowac żeby spełniła swoje działanie i wymagania Rysia..

Pewnie zakonczy sie na montazu w pierwszym lepszym miejscu :v ..

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 12:58   

Vesti napisał/a:
wysek^^ napisał/a:

Przeparszam ale chciałem powiedziec.. :haha: 8-9KM :haha:

Rysiu temat o strumienicach BYŁ poszukaj dobrze, poczytaj ..
Stożek zamontuj umiejetnie, żeby nie było przy okazji załamań powietrza hamujacych dolocik i zarazem poboru cieplejszego z silnika.. Jak to ma w 90% auta streetracerów:-)
srednica wydechu też powinna byc dobrana do parametrów auta.. :D
Zapomnijcie o strumieniacach.. Je naprawde trzeba dobrze dobrac i zamontowac żeby spełniła swoje działanie i wymagania Rysia..

Pewnie zakonczy sie na montazu w pierwszym lepszym miejscu :v ..

Owszem chodziło mi o KONIE MECHANICZNE :) Podzielam zdanie przedmówcy Rysio zamontuje strumienice byle gdzie więc lepiej tego nie robić :)

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 13:05   

Wiesz wysku znane sa mi przypadki NP Seata Ibizy Cupry gdzie cały wydech KPL daje moc ok 20-30KM do serii.. ale strumienica 8-9KM? Sorka ale :haha:
U rysia jest to niemozliwe bo mu pierscienie wypadna przez ta strumienice przy takiej mocy :haha: ..
Silnik doprowadzic do serii..
Założyc wkładke lub zamontowac profesjonalnie stożek+osprzęt.. zbudowac wydech od podstaw przelotowy z jakims tłumikiem dla mniejszego hałasu i .. zapier.. w Piatki.

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Sro Paź 26, 2005 14:02   

bodek napisał/a:
Strumienica to przede wszystkim zweżka. I jak każda zwezka tnie osiagi na wysokich obrotach. Chyba że jest superfantastycznie dobrana do silnika i charakterystyki wydechu oraz umieszona dokładnie na odp długości rezonansowej (jak w większości wypadków) głównie szkodzi.

Zgadza się, pozatym i tak wszyscy wkłądają strumiennice w miejsce kata, więc jest kupa.

wysek napisał/a:
Jest ryzyko jeśli strumienice wsadzisz w dobry miejscu to usyskasz przysrost mocy ok 8-9km , bo nie zakładam że masz powyżej 150km gdzie przysrost jest ok 12-15% to samo jest z momentem obrotwoy że lepiej będzie szedł na wysokich obrotach , a rureczki 45mm dobre odprowadzanie więc looZZ

Zapomnałeś napisać , że takie przyrosty występują, gdy w komplecie zamontujesz również magnetyzery. :haha:

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

wysek^^ 
technical monster
(^^,)

Wysłany: Sro Paź 26, 2005 16:37   

Dzieki chłopaki wyśmialiście mnie i wogóle aż strach coś pisać dodam że Supra Neodesigne ma dzięki dobremu układowi wydechowemu aż 50 KM więcej ja już nic nie pisze bo sie śmiejecie ze mnie ;( ;( :haha: ;)

Odpowiedz do tematu