Auto: audi A4 1.8 125 KUCYKÓW
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 31
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 17:30 jak zmienić oryginalne radio w audi a4???
zakupilem niedawno nowe radyjko i prubowałem go założyć do mojej a4-ki ale okazało sie że po wyjęciu oryginalnego radia znalazłem tam 3 kostki a do nowego radia można podłączyć 2. Podłączyłem te 2 kostki ale tylne głośniki nie grają. Jeśli ktoś już spotkał sie z takim przypadkiem lub ma jakiś schemat elektr. to bardzo bym prosił o pomoc.
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 20:09
maślak napisał/a:
zakupilem niedawno nowe radyjko i prubowałem go założyć do mojej a4-ki ale okazało sie że po wyjęciu oryginalnego radia znalazłem tam 3 kostki a do nowego radia można podłączyć 2.
QSY napisał/a:
kolega przerabiał juz ten temat...kupił na allegro przejsciówkę z ori kostek z audi na ISO
ja też to przerabiałem
a przejściówkę o której pisze QSY kupisz napewno w sklepie elektrycznym na Braci Wieniawskich na piętrze obok knajpy "Koncertowej"
musisz tylko podać model zakupionego radyjka i najlepiej choć niekoniecznie model oryginalnego radyjka AUDI (gama,beta,concert itd)
powodzenia w zakupach i montażu
Auto: audi A4 1.8 125 KUCYKÓW
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 31
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 13:09
teraz nie pamiętam numerów radii, jak wróce do domu to odpisze. tak myśleliśmy z kolegą że trzeba podać zasilanie na ten oryginalny wzmacniacz przy tych głośnikach z tyłu. może ma ktoś jakiś schemat jak to podłączyć??. dzięki za zainteresowanie
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 13:39
maślak napisał/a:
teraz nie pamiętam numerów radii, jak wróce do domu to odpisze. tak myśleliśmy z kolegą że trzeba podać zasilanie na ten oryginalny wzmacniacz przy tych głośnikach z tyłu. może ma ktoś jakiś schemat jak to podłączyć??. dzięki za zainteresowanie
po co Ci schemat jak wyraźnie koledzy piszą żebyś kupił przejściówkę, wpiął te wtyczki i podłączył do radia... do tego nie trzeba żadnego schematu
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 15:04
wystarczy ze pojdziesz do sklepu i powiesz ze chcesz przejsciówke z seryjnej kostki do radia Audi do twojego nowego radia i facet bedzie wiedział o co chodzi, ja nie widze w tym zadnego kłopotu