Wysłany: Sob Paź 03, 2009 18:58 Jak włączyć zimą ogrzewanie w Climatroniku ?
Mam audi a4 z automatyczną klimatyzacją climatronic, klimatyzację w lecie wiem jak włączyć, ale jak włączyć ogrzewanie - ciepły nawiew np. w zimie?? Włączyć AUTO i ustawić np. +22 stopnie podczas gdy na zewnątrz jest minusowa temperatura ? Pomóżcie jak właczyć aby nie uszkodzić klimy. To moja pierwsza automatyczna klima, a w instrukcji nie znalazłem nic na ten temat...
A mam też drugie pytanie, jak w moim audi włącza się tylną wycieraczkę (na klapie bagaznika w kombi) , bo przesuwam dżwignię wycieraczek do przodu, słyszę jakiś cichy dźwięk ale wycieraczka nie chodzi z tyłu.
Auto: TOYOTA RAV4
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 1322
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 19:10
Witam, ustawiasz na daną temperaturę i nic cię nie obchodzi. Przycisk econ możesz wyłączyć wtedy rozłączysz sprężarkę ale co raz trzeba ją włączyć.Tylko rób to na wolnych obrotach bo sprzęgiełko dostaje w tyłek
Witam, ustawiasz na daną temperaturę i nic cię nie obchodzi. Przycisk econ możesz wyłączyć wtedy rozłączysz sprężarkę ale co raz trzeba ją włączyć.Tylko rób to na wolnych obrotach bo sprzęgiełko dostaje w tyłek
Mam automat. Czyli włączam AUTO i np +22 stopnie w zimie i będzie ok