FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
REMAPING
Autor Wiadomość
miskov80 
Widać, że się stara
miskov80

Auto: mitsubishi lancer
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 19:19   REMAPING

WITAM
Mam maly dylemat. Wstawilem do mojego Lancera 1.6 pompe paliwowa z evo 6 oraz wiekszy regulator cisnienia paliwa(3-3,5),czy po tych przerobkach powinienem zrobic remaping.
Rowniez mam wstawiony sportowy wydech oraz dolot zimnego powietrza,czy to ma jakis wplyw na prace komputera?
Czy warto by bylo wstawic wieksze wtryski i co by sie z tym ewentualnie wiazalo?
Moj lancer jest z 2006roku.

SZANIA 
drifter
to on nie jest

Auto: 330D / EVO VI RS2
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 19:24   

ewentualnie i napewno wiaze sie z tym BIG spalanie i bedzie zalewac auto.. dobrze mowie koledzy forumowi mechanicy :D

KOSA 
prawdziwy tuner

Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 20:24   

W silniku bez turbo nie ma sensu wsadzać wieksze wtryski bo seryjne dają rade bez problemu. Remaping możesz zrobić, ale czy jest sens... Jedynie powinieneś sprawdzić AFR czy po twoich modyfikacjach auto nie jest przylane. To nie jest tak że im więcej paliwa dostarczysz tym będziesz miał więcej mocy. Bo do tego paliwa trzeba jeszcze dotarczyć powietrze, a tu bez turbo albo kompresora nic nie zdziałasz. Jeżeli chcesz nadal podnosić moc w aucie N/A to szykuj się na duuuuuuże wydatki i małe przyrosty. Podsumowując bez dmuchania nie ma jechania :D

Odpowiedz do tematu