WITAM
Mam maly dylemat. Wstawilem do mojego Lancera 1.6 pompe paliwowa z evo 6 oraz wiekszy regulator cisnienia paliwa(3-3,5),czy po tych przerobkach powinienem zrobic remaping.
Rowniez mam wstawiony sportowy wydech oraz dolot zimnego powietrza,czy to ma jakis wplyw na prace komputera?
Czy warto by bylo wstawic wieksze wtryski i co by sie z tym ewentualnie wiazalo?
Moj lancer jest z 2006roku.
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Sro Cze 04, 2008 20:24
W silniku bez turbo nie ma sensu wsadzać wieksze wtryski bo seryjne dają rade bez problemu. Remaping możesz zrobić, ale czy jest sens... Jedynie powinieneś sprawdzić AFR czy po twoich modyfikacjach auto nie jest przylane. To nie jest tak że im więcej paliwa dostarczysz tym będziesz miał więcej mocy. Bo do tego paliwa trzeba jeszcze dotarczyć powietrze, a tu bez turbo albo kompresora nic nie zdziałasz. Jeżeli chcesz nadal podnosić moc w aucie N/A to szykuj się na duuuuuuże wydatki i małe przyrosty. Podsumowując bez dmuchania nie ma jechania