FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Parkowanie
Autor Wiadomość
noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Auto: Galant
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:42   

BELFEGOR napisał/a:

Chyba z filmow amerykanskich.
I czy myslisz ze gosc, ktory stanal na Rusalce robi to z glupoty czy na zlosc, badz jego firma zle mu zaplanowala czas pracy.
Bylo go zapytac czego zaparkowal tam i o takiej godzinie to bys piany nie bil.

I po co ta agresja? Znam ich pracę lepiej niż Ci się zdaje. Kilka razy miałem przyjemność pojeździć ze znajomymi. Chodzi mi tylko o to, że można to lepiej rozwiązać. Więc kolego poluzuj gatki..

BELFEGOR napisał/a:

To mu zdejmij z nogi lusterko to moze sie debil nauczy......znam takich co tak robia 8) :mad:

Sąsiad kiedyś tak zrobił wracając po wpływem. Niefartem szedł za nim gliniarz po cywilnemu. Kolejny niefart to, że był to jakiś Jaguar i kosztowało go to troszkę...

W temacie chciałem napiętnować kierowców, którzy bezmyślnie parkują i upublicznić to na forum i może nie tylko. Może uda się jakoś zrobić akcję w gazetach. Ja już mam parę fotek 8)
Ostatnio zmieniony przez noPROBlEm Czw Cze 05, 2008 11:46, w całości zmieniany 1 raz  

YatzeK 
znawca

Auto: E34
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:45   

Fotek to ja mam co najmniej paręnaście.

Wieczorem wrzucę jak będe w domu.

Może faktycznie zróbmy ogólnolubelską akcję piętnowania bezmyślności w parkowaniu?

BELFEGOR 
Specjalista

Auto: Lexus
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:48   

Znam ich pracę lepiej niż Ci się zdaje. Kilka razy miałem przyjemność pojeździć ze znajomymi. Chodzi mi tylko o to, że można to lepiej rozwiązać. Więc kolego sam nie bij piany...

Pojezdzic to ty sobie mozesz ale na karuzeli. Ja zarzadzalem flota wiec nie mow ze sie na tym znasz i masz pojecie......sorry

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:49   

Kiedyś widziałem w TV jak robili akcję przeciw parkowaniu na miejscach dla niepełnosprawnych poprzez przyklejanie na szybach przednich sporych naklejek z jakimś hasłem w stylu - Chciałbyś być na naszym miejscu -

[ Dodano: Czw Cze 05, 2008 11:50 ]
BELFEGOR napisał/a:
Znam ich pracę lepiej niż Ci się zdaje. Kilka razy miałem przyjemność pojeździć ze znajomymi. Chodzi mi tylko o to, że można to lepiej rozwiązać. Więc kolego sam nie bij piany...

Pojezdzic to ty sobie mozesz ale na karuzeli. Ja zarzadzalem flota wiec nie mow ze sie na tym znasz i masz pojecie......sorry

Oj to przepraszam panie zarządco - specjalisto od zarządzania....

BELFEGOR 
Specjalista

Auto: Lexus
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 11:54   

noPROBlEm napisał/a:
Kiedyś widziałem w TV jak robili akcję przeciw parkowaniu na miejscach dla niepełnosprawnych poprzez przyklejanie na szybach przednich sporych naklejek z jakimś hasłem w stylu - Chciałbyś być na naszym miejscu -

[ Dodano: Czw Cze 05, 2008 11:50 ]
BELFEGOR napisał/a:

Oj to przepraszam panie zarządco - specjalisto od zarządzania....

Myslalem, ze moj opis jest czytany.............

Bagio 
technical monster

Auto: astraII
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 13:44   

Nie kloccie sie Panowie, bo to nie jest temat do tego :)
Cytat:
wjedzie TIRem, szybko go rozładuje

Jezeli naczepa jest zaladowana do pelna, to raczej tego tak szybko nie rozlduje.
Zobaczcie chociazby parking przed dawnym megido. Tam nieraz parkuja tak, ze przejsc sie nie da.

.Gelo. 
the fastest furious

Auto: Golf mk2 VR6
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 22:05   

troche fotek http://pl.youtube.com/wat...feature=related :haha:

YatzeK 
znawca

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 07:42   

Bagio napisał/a:
Nie kloccie sie Panowie, bo to nie jest temat do tego :)
Cytat:
wjedzie TIRem, szybko go rozładuje

Jezeli naczepa jest zaladowana do pelna, to raczej tego tak szybko nie rozlduje.

Wiesz, miałem na myśli szybko to znaczy nie przedłużając tego w nieskończoność bez konieczności spacerem po zakupy i ploteczkami na zapleczu.

A co do parkowania pod Megido to spróbujcie zaparkować samochód w okolicach I Urzędu Skarbowego i ul. Okopowej/Hipiotecznej/Szopena. Tam jeden dzień akcji Straży Miejskiej i Policji i mają budżet na miesiąc zapewniony.

Z drugiej strony tam naprawdę NIE MA gdzie zaparkować, więc kto ma płacić te mandaty i za co? Może władze miasta za nieprzystosowanie miasta do ruchu samochodów?

Dlaczego budując ulice i osiedla nie myśli się o tym, jak ludzie mają parkować?

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 12:44   

Nie ma? eeeee.... Troszkę przesadziłeś ;) Jak jedziesz Okopową od ul. Chopina to jak dojedziesz do świateł to masz po lewej taki duży budynek(BIGMAR). Tam jest dużo miejsca do parkowania.

Miasto fakt - nie nadaje się na taką liczbę samochodów. Głównie chodzi o ścisłe centrum. Według mnie jak już pisałem powinien być zakaz wjazdu. Naprawdę nie jest problemem przejść się kawałek i pozałatwiać sprawy.

Pytasz kto ma płacić mandaty i za co? Ci którzy parkują w miejscach niedozwolonych. Pracuję na Okopowej i z okna nieraz widzę jak pracują Strażnicy Miejscy i uważam, że nie czepiają się za byle gówno. Np. ul Orla po prawej - wystarczy, że ktoś troszkę za bardzo na ulicy stanie i już pupcia, nie ma przejazdu. Tak samo jest na tym przejściu przez Okopową przy Orlej. Stawiają za zakazem i już kiedyś autobus wychaczył ładnie jakiegoś kombiaka za tyłek. Jak dla mnie w tych okolicach chłopaki z SM robią dobrą robotę.

PS. Wczoraj właśnie jakiś taki driver zostawił mi pamiątkę po swoim lusterku na moim PUGU.

YatzeK 
znawca

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 13:14   

noPROBlEm napisał/a:
Nie ma? eeeee.... Troszkę przesadziłeś ;) Jak jedziesz Okopową od ul. Chopina to jak dojedziesz do świateł to masz po lewej taki duży budynek(BIGMAR). Tam jest dużo miejsca do parkowania.
Zgoda. Ale jeżeli masz w samochodzie chore kilkumiesięczne dziecko i potrzebujesz do przychodni na Hipoteczną to inaczej patrzysz na taką (faktycznie niewielką) odległość. Swoją drogą ciekawe co robią karetki jak muszą tam podjechać...

noPROBlEm napisał/a:
Naprawdę nie jest problemem przejść się kawałek i pozałatwiać sprawy.
Dla większości najwyraźniej JEST.

noPROBlEm napisał/a:
Pytasz kto ma płacić mandaty i za co? Ci którzy parkują w miejscach niedozwolonych. Pracuję na Okopowej i z okna nieraz widzę jak pracują Strażnicy Miejscy i uważam, że nie czepiają się za byle gówno. Np. ul Orla po prawej - wystarczy, że ktoś troszkę za bardzo na ulicy stanie i już pupcia, nie ma przejazdu. Tak samo jest na tym przejściu przez Okopową przy Orlej. Stawiają za zakazem i już kiedyś autobus wychaczył ładnie jakiegoś kombiaka za tyłek. Jak dla mnie w tych okolicach chłopaki z SM robią dobrą robotę.
Szkoda, że nie robią tej "dobrej roboty" dosłownie kilkaset metrów dalej - w okolicach Sądowa/Hipoteczna, gdzie przeważnie ani przejechać ani zaparkować.

noPROBlEm napisał/a:
PS. Wczoraj właśnie jakiś taki driver zostawił mi pamiątkę po swoim lusterku na moim PUGU.
I właśnie dlatego trzeba z tym walczyć ze wszystkich sił.
A przy okazji - mi jakiś czas temu jakiś taki właśnie "drajwer" wgniótł mi błotnik na parkingu płatnym na rogu Sądowa/Lipowa. Ktoś wie, czy w takim przypadku istnieje jakakolwiek odpowiedzialność właściciela parkingu?

noPROBlEm 
prawdziwy tuner
V6 User

Wysłany: Pią Cze 06, 2008 13:40   

YatzeK napisał/a:
Szkoda, że nie robią tej "dobrej roboty" dosłownie kilkaset metrów dalej - w okolicach Sądowa/Hipoteczna, gdzie przeważnie ani przejechać ani zaparkować.

Robią, sam widziałem chyba w środę...

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 23:48   

ale się zmieścił :D

Odpowiedz do tematu