Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 21:03
Kamil napisał/a:
A próbowaliście hamować ostro na dołach przy zawiasie -50mm ??
Trudno wychamować jak auto podskakuje...2 razy miałęm krytyczną sytuacje i ledwo wychamowałem...to jest minus sport sprężyn (no chyba ze ma sie kumplet : sport spręż + sport amory - to wtedy moze ten efekt jest niewidoczny-niewiem)
Dokładnie chodzi mi nawet o taki przykład..
Nie korzystacie z tego zawiasu ( sport springi seria amorki ) w 100%..
Przy szybszej jeżdzie auto podskakuje.. amortyzator ma dłuższy skok i próbuje wymusic to na krótszych springach.. powodując syndrom galaretki mojej babci..
Siłą woli zwalniacie..
Pokonujecie zakręty troche szybciej.. wiadomo.. twardszy spring.. auto mniej się pochyla..
Wszystko jest cacy do momentu kolein, ew powielonych wgłębień w jezdni..
Auto już nie jest takie fajne w prowadzeniu.. ( galaretka )
Przy kpl. zestawie auto prowadzić naprawde dobrze.. bardziej twardo odczuwalne są dołki od powyższego zestawu.
Moim zdaniem to jest tak jakby ktos zapytal, po co alufelgi przeciez takze są malo praktyczne, latwo je uszkodzic i poza wyglądem nie wiele dają.
Sportowe springi powodują, ze auto wyglada agresywniej troszke sportowo, no i delikatnie poprawiają zachowanie auta w zakretach...ale bez amorow nie są niepraktyczne, nie oszukujmy sie.
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 09:26
Rysiek napisał/a:
Sportowe springi powodują, ze auto wyglada agresywniej troszke sportowo, no i delikatnie poprawiają zachowanie auta w zakretach
Rysiek napisał/a:
ale bez amorow nie są niepraktyczne, nie oszukujmy sie
Nikt nie piszę że są nie praktyczne..
Zapewne do poprawy chociaż min właściwości jezdnych wystarczą same springi..
Jednak polskie drogi i sytucaję na nich pokazują wade takiego zestawu..
O tym piszę..
Wolałbym 100% kpl amorek+ spring... ( moja osobista ocena )
Zadaje sobie z tego sprawę.. że wszystko to koszta $
Bezpieczeństwo jest bezcenne.. ( teraz możecie sobie na mnie użyć )
Ja swoje zdanie podtrzymuje. Alko plus moje springi i nie widze zadnych problemow z jazda i bezpieczenstwem poza tym ze mniej komfortowo.
Wyslawianych przez AE kayab nie zaloze(ylem) gdyz nie maja w ofercie do hgty (zwykle sa, ale nie o takich mowimy).
[ Dodano: Wto Maj 08, 2007 10:59 ]
Rysiek napisał/a:
Sportowe springi powodują, ze auto wyglada agresywniej troszke sportowo, no i delikatnie poprawiają zachowanie auta w zakretach...ale bez amorow nie są niepraktyczne, nie oszukujmy sie.
Jezeli masz amory jeszcze z fabryki czyli prawie 20 letnie to sie nie dziwie ze tylko wyglad springi ci poprawily .
Z tym delikatnym poprawieniem zachowania auta w zakretach to troche cie sie pomylilo, bo duzo lepiej jest. Samochod ci sie nie przechyla jak pojebany, a przez co bardziej jest 4 kolami na asfalcie a nie 2, dzieki czemu zakret mozesz pokonac szybciej i bezpieczniej.
Gdybym nie planowal puntem jezdzic w kjsach to bym wyjal springi, by miec bardziej komfortowy samochod(tylko przez to ze to jest pojebany kraj). Ale ze chce czasem po torze pojezdzic i ze lepiej samochod sie trzyma na tych sprezynach to narazie tego nie robie. Ale poki co jest dylemat.
Zas jezeli wyjade z tego kraju na pol roku (bo takie sa plany) to dylematu zadnego nie bedzie a springi zostna , bo tylko po polsce plomby wypadaja. Przez bosnie sie lepiej jedzie jak tu u nas.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Maj 08, 2007 10:13
Vesti napisał/a:
Wolałbym 100% kpl amorek+ spring... ( moja osobista ocena )
Zadaje sobie z tego sprawę.. że wszystko to koszta $
ale dobry zestaw (nowy) to tez duza oszczednosc.
bo sportowe odpowiedniki (dobrej firmy) maja duzo wieksza wytrzymalosc i zywotnosc. wiadomo ze taniej jest kupic 4razy najtansze amorki i najtansze sprezyny ale przeciez nie o to tu chodzi