rozruszak rozruszal przy da sie troche zametu w tym smutnym jak p.... miescie
rozruszał , bo sobie przynajmniej kilka uzasadnionych postów nabiłem
ale założcie sobie odrębny temat z Maciorem , bo temat tyczy sie tego jak chujową jest hamownia którą posiadam , a nie jaki jest pomiar czasów na zawodach mniej komercyjnych od SSS....zamydlicie ostatni wątek a "super nawiew" za friko mi się naprawdę przyda...
sądzę że Daniel325 się zgodzi aby jego auto służyło za "wóz wykonawczy"...oczywiście w przypadku osoby innej niż on sam koszt hamowanka pokrywa osoba podejmująca rękawicę...
a czy linia strat na wykresie obrazuje ile naped zabiera kucy i po odjeciu tych 40km bedzie moc na kolach??
mniej wiecej jest tak jak napisales
trzecia linia jest bardziej potrzebna dla programu hamowni (mozna ja wylaczyc z obrazu) zeby wlasnie po odjeciu strat wyliczyc moc na silniku oraz do kompensowania sily docisku do rolek z jaka przypinamy auto , czyli po to ze jezeli innym razem to samo auto przyjedzie i je przypniemy np . mocniej lub slabiej to jest to brane pod uwage i wynik jest w miare powtarzalny.
ale żescie sie rozpisali, normalnie ciśnieniowcy tacy ze szok.....
odłoze kase topojade dwoma padakmi nie dłubanymi i shamuje i zobaczymy jak wyjdze, co wyjdzie to wyjdzie i nie bede piany bił o to ze w hamowni jest nawiew czy go niema i czy daje te 50 km czy nie (swoja droga jak by dawał 50 km to hoho takiego monstera bym miał ze szok )
Zalezy mi tylko zeby pomiar był wykonany profesjonalnie, a nie o to czy wykres bedzie optymistyczny dla mnie, bo mam swiadomosc ze w mojej padace kilka koni pewnie juz zdechło
Pozdrawiam i z wielka przyjemnoscia czekam na dlasze czytanie tego bicia piany bo ubaw mam przekosmiczny
_________________ z RWD jest jak z seksem - po co jechać na ręcznym skoro można dawać w pi*dę
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:08
hehee... ale zadymka
to tak moj parch chyba ze 3 lata moze 4 temu mial ok 105KM na benzynie... nie dzialala przeplywka, czujnik polozenia walka rozrzadu i jeszcze kilka pitol...
a na lpg (z "aleji cyklistow") mial 60kilka KM
mialem juz jakis czas temu podjechac na rolki zeby sprawdzic jak to teraz wyglada po "doprowadzaniu do serii" ale nie mialem mozliwosci czasowych...
ode mnie tyle ze u Daniela325 raczej cos moglo nie banglac w aucie podczas pomiaru bo raczej niczym innym nie mozna wytlumaczyc wyniku tylku 202KM... z wlasnego doswiadczenia wiem ze beemki to takie male czarownice ze wystarczy ze podlapia nawet na moment jakis blad z czujnika i muli je aby nawet za chwile wszystko wrocilo do normy i pojawily sie ponownie klopoty z trakcja...
co do mojego wyniku to oczywiste ze bylem wtedy w szoku... ale pozniej gdy wyszly wszystkie ALE auta/silnika to z perspektywy czasu uwazam ze wynik byl i tak ponad miare tego co mozna by oczekiwac...
moze teraz deczko WAZELINKI ale jesli chodzi o rolki u TTomka to sa jak najbardziej profi i obsluga rowniez ma "jakies tam pojecie"
LUK325 troche zle podchodzi do tematu... po prostu jest w bledzie nie miej mi Lukasz za zle ale TTomek ma racje jesli nie wierzysz to umow sie z nim na hamowanie... kwota raczej nie poraza a zrozumiesz o co mi chodzi...
Auto: E30 S50 332 by M-GARAGE
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:23
Mi nie chodzi o to czy hamownia dobra czy nie dobra czy obluga profi czy nie . chodzi mi o wynik.nie bede przepisywal tego co wyzej . ale wg mnie pomiar przeprowadzony nie tak jak powinien chciazby brak kalibracji przelozenia. poprostu wiechal na roli i juz .
w ciagu tygodnia pojade na hamownie z 2 beemkami ktore daniel objechal i zobaczymy co wyjdzie .
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:28
luk325 napisał/a:
chodzi mi o wynik.nie bede przepisywal tego co wyzej . ale wg mnie pomiar przeprowadzony nie tak jak powinien chciazby brak kalibracji przelozenia. poprostu wiechal na roli i juz .
wg mnie wynik jest wynikiem jakiegos bledu w aucie... szkoda ze nie zrobili 2-3 przejazdow...
luk325 napisał/a:
w ciagu tygodnia pojade na hamownie z 2 beemkami ktore daniel objechal i zobaczymy co wyjdzie .
ja najwczesniej wybiore sie po egzaminach...
luk325 napisał/a:
ale co ja wiem jestem "internetowy tuner"
jak na internetowego tjunera na cwiartke idzie Ci calkiem ok